Nye roller for denne trenerduoen

To tidligere toppspillere skal utgjøre trenerduoen for akademiets G15-lag til neste år.

Annonse:

Neste års trenerduo for Nasjonal G15 til neste år er klart. De som skal lede akademiets spillere født 2010 er Mads Dahm og Lars Henrik Baal Andreassen.

Nye roller

Både Mads og Lars Henrik er kjente fjes i akademiet fra tidligere. Mens førstnevnte i to år har vært hovedtrener for G17, har "Larsha" vært assistenttrener for G14 i like lang tid. Nå forenes duoen, som begge var aktive på Norges høyeste nivå som spillere. Mens Mads har flere sesonger bak seg som spiller i Lyn og Lillestrøm, har "Larsha" både eliteserie og europacup for TIL på CV'en. Nå gleder de seg til å ta fatt på trenerjobben sammen, hvor den høyreiste søringen Mads tar hovedtrenerrollen.

- Lars Henrik har jeg blitt kjent med som en hardtarbeidende, nysgjerrig og positiv person. Vi har en veldig god personlig kjemi, og vi har hatt mange spennende fotballfaglige samtaler. Jeg oppfatter at vi begge har «growth mindset», hvor vi begge hele tiden ønsker å videreutvikle både akademiet og oss selv som trenere, forteller den tidligere midtstopperen Dahm som har signert en to-årsavtale i sin nye stilling. Han får støtte av sin nye partner.

- Jeg og Mads tenker veldig mye likt på hvordan vi ønsker å jobbe og hvordan vi vil ha det, både på og utenfor banen. Samtidig har vi noen egenskaper og kvaliteter som jeg tror vil komplementere hverandre på en veldig god måte, og som vil gi begge to en fin mulighet til å utvikle oss videre som trenere, sier "Larsha".

Vil utvikle morgendagens A-lagsspillere

Mads, som de to senere sesongene har arbeidet med eldre spillere, ser fram til sin nye utfordring.

- Jeg synes det er svært spennende og motiverende å bidra til å utvikle morgendagens A-lagsspillere for Tromsø IL. Spillerne er i en alder hvor de er kapable til å ta enorme steg, og jeg ønsker å bidra til både lagets og enkeltspilleres videre utvikling, sier søringen som nå forlenger tiden sin i Nordens Paris. Han er full av lovord om både Tromsø som by og klubb.

Spillerne er i en alder hvor de er kapable til å ta enorme steg, og jeg ønsker å bidra til både lagets og enkeltspilleres videre utvikling

— Mads Dahm, neste års hovedtrener for G15

- Jeg trives veldig godt i TIL og Tromsø. Jeg har blitt glad i både klubben og byen. Jeg føler at jeg har utviklet meg mye som trener og menneske etter at jeg kom til TIL og Tromsø. Jeg er en del av Nord-Norges beste fotballakademi, hvor jeg arbeider med noen av landets største fotballtalenter, og hvor jeg er en del av et svært dyktig fagfellesskap. Jeg lærer noe nytt hele tiden, og jeg er overbevist om at jeg kommer til å ta nye steg som trener ved å fortsette i TIL.

Lars Henrik på sin side får fulgt 2010-årgangen som har har trent i to sesonger allerede.

- Det blir totalt sett en veldig spennende mulighet å jobbe med eldre spillere. Tror det blir en fin utfordring og det er et fint steg på veien i karrieretrappen min. Jeg gleder meg også til å følge en del av guttene som jeg har hatt mye å gjøre med de siste årene, sier treneren som også fortsetter som ansvarlig for fotballen på NTG-U.

- Et knallsterkt team

Akademileder Robin Bergfald er godt fornøyd med å ha landet duoen som G15-trenere.

- Dette er to fremmadstormende trenere som har hatt stor utvikling de to senere årene. Begge disse to interesserer seg for fotballfaget og er opptatte av egen utvikling, samtidig som de begge er gode til å se mennesket som spilleren er. Dette er en viktig del av utviklingsløpet for unge spillere, og her har vi fått to gode trenere på plass, sier Bergfald.

- At de har vært her i to år og vil fortsette sin utvikling hos oss er et godt tegn. For oss som klubb er det strålende nyheter. Vi får kontinuitet på trenersiden, hvor Lars Henrik har jobbet med 2010-guttene over lengre tid, samtidig som Mads har ferske referanser fra nivået spillerne skal opp til. Denne duoen har vi stor tro på.

Ettersom Mads og Lars Henrik har hatt trenerverv i akademiet fra før, er dette stillinger som skal erstattes. Hvordan dette blir, kommer klubben tilbake til.

Annonse fra Eliteserien: