Merete takker av

Etter mange år som keepertrener i Tromsø IL og NTG, takker legenden Merete Johansen av.

Annonse:

Hun har påvirket og inspirert mange opp gjennom årene. I både IF Fløya, TUIL og Tromsø IL/NTG har hun hatt ulike trenerverv siden siden 90-tallet. Som keepertrener i sistnevnte har hun figurert siden 2009, hvor hun først fikk ansvaret for keeperne på TIL B. I etterkant har hun hatt flere sesonger på A-laget, som den første kvinnelige keepertreneren i Eliteserien, og har de siste vært keepertrener for TIL B/NTG i 50 %.

Men nå legger hun hanskene på hylla.

I tråd med at Norsk Toppfotballs akademiklassifisering krever keepertrener i 100 % stilling for 4-stjerners akademi har TIL/NTG og Merete kommet til enighet om å søke etter ny keepertrener. Etter inneværende sesong er det dermed over for keepertrener-legenden som i 2022 ble kåret til Årets trenerildsjel av Norsk trenerforening.

- Viktigste har vært å jobbe med keeperne og deres utvikling

Etter mange år i som keepertrener hun en flott karriere å se tilbake på, hvor hun har jobbet med mange ulike keepere. Å se deres utvikling over tid, har vært drivkraften til Merete.

- Det har gitt meg mange flotte og stolte øyeblikk.

— Merete Johansen, avtroppende keepertrener TIL B/NTG

- Jeg har vært privilegert som har fått jobbe med dette, hvor jeg har fått muligheten til å arbeide med landsdelen og noen av landets beste keepertalenter. Det å kunne få jobbe med de og bidra til deres utvikling har vært motiverende gjennom alle disse årene, forteller Merete.

- Det har gitt meg mange flotte og stolte øyeblikk.

- Mange som har Merete å takke

De senere årene er det NTG som har vært arbeidsgiver, hvor hun har vært keepertrener for TIL B. Fra begge leirene er det lovord å høste for den tidligere sisteskansen.

- Jobben hun har lagt ned er helt enorm. Hun har stått på for keeperne og keeperrollen, hvor det er mange som har Merete å takke, forteller akademileder Robin Bergfald.

- Merete sin evne til utvikle keeperne både på og utenfor banen er utrolig. Hun knytter keeperne til seg på en svært god måte, og det er mange hun holder kontakt med den dag i dag. Det sier en del om hennes forhold til de hun arbeider med og måten hun jobber på.

Daglig leder på NTG, Sigurd Rushfeldt, har jobbet tett med Merete over mange år. Han skryter av betydningen Merete har hatt for NTG.

- Merete har kanskje vært den viktigste treneren i NTG Tromsøs levetid. Med sin faglige dyktighet, lojalitet og nese for detaljer har hun vært et eksempel til etterfølgelse for alle våre trenere. Hennes største styrke er likevel hennes menneskelige egenskaper og den nære kontakten hun har fått med alle sine keepere hun har jobbet med. Hun vil bli savnet.

Tromsø IL og NTG kommer til å lyse ut stillingen som hennes erstatter.

Her kan du lese et portrettintervju av Merete, skrevet i anledning hennes 50-årsdag i 2022. 

Annonse fra Eliteserien: