Hunor med første proffkontrakt

Ny akademispiller signerer sin første proffkontrakt med Tromsø IL.

Annonse:

Hunor Bogdan, som har gått gradene i akademiet, har nå signert sin første proffkontrakt med Tromsø IL. Angrepsspilleren, som fylte 18 år 13. juni, har skrevet under en avtale som i første omgang strekker seg ut 2025.

- En drøm som går i oppfyllelse

For Hunor selv er dette noe han har håpet på lenge.

- Å signere min første profesjonelle kontrakt føles som en drøm som går i oppfyllelse. At klubben som jeg har vokset opp i gir meg en profesjonell kontrakt er erkjennelse og tillit og det er en bekreftelse på hardt arbeid og dedikasjon, som gir meg selvtillit til å fortsette å utvikle meg som spiller og ta steget opp til A laget, forteller den unge spissen. Som ser fram til å jobbe hardt for å sikre seg en stor framtid i moderklubben sin.

Denne kontrakten gir meg en ekstra motivasjon til å jobbe enda hardere

— Hunor Bogdan

- Denne kontrakten gir meg en ekstra motivasjon til å jobbe enda hardere, fordi jeg nå har muligheten til å bevise meg på et profesjonelt nivå og vise at jeg kan bidra positivt til klubben. Jeg har virkelig lidenskap og jeg elsker klubben ettersom jeg har vært i klubben siden barnefotball.

- Det er nå arbeidet starter

At klubben nå signerer kontrakt med en av sine egne akademispillere er noe som faller i god jord hos akademisjef Robin Bergfald.

- Utvikling er nøkkelordet i vårt arbeid og det er godt å se at våre egne tar nye steg. Hunor har jobbet godt over mange år og er en viktig brikke i vårt G19-lag. Som spiller har han vist seg til å være en hardtarbeidende målscorer, og nå får han en fjær i hatten for den jobben han har lagt ned. Samtidig er det nå den virkelige jobben starter for Hunor og veien videre skal vi gå sammen, sier akademisjefen om den ungarske U19-landslagsspilleren.

Stolte foreldre: Mamma Tunde Antal og pappa Istvan Bogdan kunne stolt posere med Hunor etter at 18-spilleren har signert sin første profesjonelle kontrakt med Tromsø IL.
Stolte foreldre: Mamma Tunde Antal og pappa Istvan Bogdan kunne stolt posere med Hunor etter at 18-spilleren har signert sin første profesjonelle kontrakt med Tromsø IL.

Gjennom hele 2023 og så langt i 2024 har nemlig spissen figurert jevnling i landslagsstroppen til Ungarn. Der er også noe som spiller en viktig rolle for Hunor.

- Som U-landslagsspiller for Ungarn er det en annen atmosfære og forventningspress enn i Tromsø IL. På landslaget representerer jeg hele nasjonen, og det er en stor ære, stolthet og ansvar, mens i Tromsø fokuserer jeg mer på daglig utvikling og bidrag til klubben, sier 18-åringen.

- Forskjellen ligger i intensiteten og prestisjen ved internasjonale kamper sammenlignet med klubbkamper. Jeg føler meg privilligert som kan bidra til både landslaget og Tromsø IL, og planen min er å oppnå det høyeste nivået innenfor fotballen, avslutter Hunor Bogdan. Som nå noterer seg for en milepæl i karrieren med sin første profesjonelle kontrakt med Tromsø IL.

Annonse fra Eliteserien: