200 Kamper for Tromsø IL

Med over 200 kamper spilt for klubben har Lasse Nilsen gjennom årene vist blant annet enestående dedikasjon, lidenskap og uutholdenhet. Her er hans reise fra Bleik til Tromsø.

Annonse:

En historisk kamp ble spilt lørdag 13.juli da Eliteseriens seneste avspark fant sted i Tromsø under midnattsolkampen. Dette var også samme kveld som det ble feiret at Lasse Nilsen, aka «Bleiks Bale», hadde spilt over 200 kamper for Tromsø IL.

TIL-GUTTEN FRA VESTERÅLEN

Han har spilt med ball så lenge han kan huske og kom frem som et ungt talent som 16-åring. Fotballkarrieren startet i hjembyen Bleik hvor han spilte for SpK Høken deretter gikk turen videre til Andenes IL før han landet i Tromsø IL i 2011. Foruten en halv sesong i TUIL i 2017, skulle det bli over 12 år og 200 kamper for Lasse Nilsen i TIL.

Venstrebacken kjennetegnes ved å legge igjen mange kilometer i løpet av en kamp og trener Jørgen Vik beskriver Lasse Nilsen sin spillerstil som:

- Definitivt et arbeidsjern som er vanskelig å møte for kantspillere. God til å forsvare rom defensivt. God en mot en offensivt og et presist venstrebein. 

I supportermiljøet kalles han «Bleiks svar på Gareth Bale». Leder for Supporterklubben Forza Tromsø, Morten Killingberg forklarer hvor kallenavnet kommer fra:
-Han har en god venstrefot, er glad i å utfordre og setter fart.

NTB_Ro6RbjdOkA0.jpg
Lasse Nilsen jubler for scoring i eliteseriekampen Tromsø mot Rosenborg på Alfheim Stadion. Sammen med Daniel Berntsen, Mushaga Bakenga, Runar Espejord og Morten Gamst Pedersen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

200 I OPP OG NEDTURER

Han er selv stolt over å runde 200 kamper for klubben.

-Å klare å komme gjennom nåløyet for å bli profesjonell fotballspiller i TIL, og å kunne ha favoritthobbyen sin som jobb, er noe jeg er veldig stolt av. Det er stort å tenke tilbake på at jeg har spilt 200 kamper for klubben, sier Lasse Nilsen.

Nilsen har på ingen måte satt på cruisecontrol i årene som har vært og har blant annet kjempet seg tilbake fra skader i flere omganger. Venstrebacken er selv klar på at det ikke alltid har vært lett, men har en sterk motivasjon og driv for å kjempe seg tilbake.

-Det har vært utfordringer på veien både med skader og diverse annet, men det er en sult der og en indre motivasjon til å lykkes som holder det gående. Selv om det ikke alltid har vært like enkelt, så har likevel de periodene jeg har vært skadeplaget gjort at jeg ser litt annerledes på situasjonen. Jeg setter blant annet enda med pris på de periodene jeg får spille kamper og kan trene og være frisk. Så har jeg jo blitt en ordentlig TIL-Gutt og er glad i klubben. Det gir motivasjon til å fortsette å kjempe videre, sier Nilsen. 

Han uttrykker også at perioden etter utlån hos TUIL gjorde mye for karrieren.

-Tiden etter at jeg var på utlån i TUIL i 2017 var spesiell ettersom den perioden ble veldig definerende. Det var etter jeg kom tilbake fra TUIL at jeg begynte å spille fast og ble en etablert eliteseriespiller.

Lasse er en lagspiller og en som er opptatt at de rundt seg har det bra. Det er en sterk prestasjon med så mange kamper for oss. De aller fleste på øverste nivå. Det vitner om en som er glad i klubben og byen, og som har holdt et høyt nivå over mange år, sier Jørgen Vik.

Oslo 20231203. Tromsø jubler sammen med supporterne etter eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Intility arena.Foto: Annika Byrde / NTB
Oslo 20231203. Tromsø jubler sammen med supporterne etter eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Intility arena.Foto: Annika Byrde / NTB

 

10 ÅR SENERE, TILBAKE I EUROPA

Året er 2014, TIL starter i 1. divisjon etter nedrykket i 2013. Samtidig signerer Lasse Nilsen sin første kontrakt med A-laget. Det skal bli en minneverdig debut for Nilsen. Han starter sesongen med laget som skal kjempe seg tilbake til Tippeligaen. Det blir en drømmestart når TIL avslutter sesongen på 2.plass med 59 poeng og med det fyker rett tilbake Tippeligaen. Gutan viste hvor de hører hjemme.

Tromsøjubel for seier i førstedivisjonskampen i fotball mellom Tromsø IL og Fredrikstad på Alfheim stadion søndagettermiddag. Kampen endte 1-0. Zdenek Ondrasek og Lasse Nilsen t.v. og målscorer Jonas Johansen t.h.Tromsø IL rykker nå opp i Eliteserien igjen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Tromsøjubel for seier i førstedivisjonskampen i fotball mellom Tromsø IL og Fredrikstad på Alfheim stadion søndagettermiddag. Kampen endte 1-0. Zdenek Ondrasek og Lasse Nilsen t.v. og målscorer Jonas Johansen t.h.Tromsø IL rykker nå opp i Eliteserien igjen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Samme år bærer det ut i Europa når TIL deltok i 2013-14 UEFA Europa League som Norges fair play vinner. Nilsen fremdeles i sin debut år i Eliteserien og nå bærer det ut internasjonalt.

Han trekker frem debutåret sammen med Europakampene som noe han ser tilbake på og husker godt. Nå 10 år senere skal Gutan tilbake til Europa og Nilsen gleder seg. 

-Vanskelig å trekke fram én spesiell kamp som var unik, men det er klart at Europakampene i starten av karrieren er noe jeg ser tilbake på og husker godt. Det blir spennende å tilbake ut i Europa nå, avslutter Nilsen.

De ytterst få kan trekke frem en tilsvarende meritt og både klubben og Nilsen selv er stolt av å kunne runde 200 kamper. Hvorvidt det blir 200 nye vil kun tiden vise, men Lasse Nilsen gir ingen tegn til å bremse ned.

Annonse fra Eliteserien: