Tromsø IL tar over kvinnesatsingen etter TIL2020

Avgjørelsen fra det ekstraordinære årsmøtet er klart. Tromsø Idrettslag tar herved over kvinnesatsingen som per i dag ligger hos TIL2020.

Annonse:

I en enstemmig beslutning fra styret i Tromsø Idrettslag (TIL), foreslo klubben å ta over kvinnesatsingen som tidligere har ligget under TIL2020. Dette forslaget ble behandlet på det ekstraordinære årsmøtet som ble avholdt onsdag 18.september på Romssa Arena.

Med bred støtte fra klubbens medlemmer under det ekstraordinære årsmøtet ble det stemt for vedtaket.

Beslutningen signaliserer et viktig steg for TILs fremtidige utvikling og styrking av hele klubbens organisasjon. Ved å samle både herre- og kvinnelagene under samme paraply, ønsker klubben å bygge et helhetlig og bærekraftig fotballmiljø for fremtiden.

En del av samme lag

Daglig leder i Tromsø IL, Øyvind Alapnes, uttrykker stor entusiasme for overtakelsen:

"Dette er et stort og viktig steg for Tromsø IL. Vi ønsker å legge til rette for en helhetlig utvikling av fotballen i regionen, og ved å inkludere kvinnesatsingen i klubben, styrker vi vår posisjon som en ledende klubb i Nord-Norge. Det er viktig for oss å skape en felles identitet der alle i Tromsø IL føler seg som en del av samme lag."


Fremtiden for kvinnefotball i Nord

TIL2020 er veldig fornøyd med det positive utfallet av TIL sitt ekstraordinære årsmøte med overtakelse av TIL2020. Vi har gjennomført vårt ekstraordinære årsmøte med enstemmig vedtak på overtakelsen. TIL2020 har hatt dette som mål fra starten av opprettelsen i desember 2020, og vi gleder oss til å følge den videre satsingen på damesiden som vi tror blir veldig bra under TILs paraply. Dette er fremtiden for kvinnefotballen i nord! Uttaler styreleder i TIL2020, Linda Wilhelmsen.

Forslaget har blitt tatt godt imot av klubbens medlemmer, som ser på dette som en naturlig utvikling for Tromsø ILs fremtidige suksess, både sportslig og organisatorisk. Satsingen på kvinnene er et viktig steg for å styrke bredden og kvaliteten i klubbens fotballtilbud.

Overtakelsen vil offisielt tre i kraft fra 2025, men arbeidet begynner allerede nå.

Annonse fra Eliteserien: