Et hjertevarmt møte med fotballglede og fellesskap

SNN Akademiet har nylig besøkt Øksfjord IL, en imponerende fotballklubb i ei bygd med 650 innbyggere. Dette er en bygd rik på fotballpersonligheter og mennesker med stor fotballinteresse og dugnadsvilje!

Annonse:

Gjenoppliving av A-laget

Etter besøk hos Karasjok 4. juni og Kautokeino 5. juni, bar det videre til Øksfjord IL 6. juni. Øksfjord ILs A-lag har nylig startet opp igjen etter åtte år i dvale. Til tross for at de ligger sist på tabellen, tar laget resultatene med stor ro. For dem er inspirasjonen ved å ha et A-lag i ei lita bygd like viktig som tabellplasseringen. A-laget trekker over 100 tilskuere til hjemmekampene, noe som bidrar til økt trivsel og samhold. Dette gir ekstra motivasjon til de frivillige som jobber med dugnadsarbeidet.

Barnefotballens storhelg

Helga 8.-9. juni var det stor aktivitet på Vassdalen stadion. Da kom det 200 barn som gjennomførte 96 kamper på 13 minutter hver. Det var lag fra Øksfjord, Alta, Storslett, Burfjord og Sørøya. Bak denne fotballfesten sto Ulf Rune Pettersen og en hel gjeng med frivillige som sørget for nødvendig utstyr, mat og overnatting. Dette arbeidet er rett og slett beundringsverdig!

Trening med A-laget

SNN Akademiet benyttet også besøket til å holde en trening med fem spillere fra A-laget: Tim, Daniel, Lasse, Vivian, Ulrik, under observasjon av trener Christoffer Bergfald. Det var flott å jobbe med konsentrerte spillere i kaosfirkanten, pasningsdriller, vendinger og spill i kjent SNN Akademi-ånd. En spesiell vending, "Øksfjordvendinga", ble også praktisert. Denne vendingen ble kjent for SNN Akademiet under verneplikten på Steinkjersannan leir for over 40 år siden, da vi møtte Arve Berntzen fra Øksfjord. Arve var en svært dyktig fotballspiller som hadde tilbud fra Bodø/Glimt, men valgte å bli i Øksfjord. Han utførte vendingen med en imponerende teknikk som fortsatt inspirerer oss.

Øksfjordvendinga og fotballtradisjoner

Under besøket fikk SNN Akademiet rettigheter til å bruke "Øksfjordvendinga", takket være Arve Berntzen og Ulf Rune Pettersen. Disse to er sentrale i arbeidet som gjør Øksfjord IL til en kvalitetsklubb.

Magnus Andersen: En lokal helt

Vi må også trekke frem Magnus Andersen, som startet sin karriere i Øksfjord IL og senere spilte for Alta IF og Tromsø IL. Magnus har hatt en flott karriere i Tromsø IL med 310 A-kamper og 55 mål, noe som gir ham en 6. plass på adelskalenderen i Tromsø IL. Dette viser at det er mulig å nå langt i divisjonssystemet, selv om man kommer fra et mindre tettsted.

Roger Finjord: En levende legende

En annen fotballpersonlighet fra Øksfjord er Roger Finjord. Han er stolt av sin bakgrunn og deler ofte historier fra oppveksten i Øksfjord. Rett før vårt besøk fikk vi se prosjektet "Lys mellom husan" og arbeidet som Finnmark Fotballkrets gjør i fylket, hvor Roger er en levende legende.

 

Øksfjord IL, takk for at vi fikk komme!

Vennlig hilsen
SNN Akademiet

Annonse fra Eliteserien: