"Endelig kan jeg kalle meg en TIL-Spiller"

Avgjørelsen om overtakelsen vekte sterke følelser hos alle som ønsket en toppsatsing for kvinnefotballen i Nord-Norge. Hovedtrener Edvard Vassmyr, kaptein Mali Trøan og Oda Lillegård deler sine tanker om avgjørelsen og deres ambisjoner for kvinnefotballen i nord.

Annonse:

«Endelig kan jeg kalle meg en TIL-spiller»
Mali Trøan, kaptein på TIL2020, kom fra Rosenborg til Tromsø i 2020 for å spille i TIL2020. Etter flere år med forventninger om en sammenslåing mellom TIL2020 og TIL, kunne hun endelig stolt si at hun er en TIL-spiller. "Det er en glede, lettelse og motivasjon," sier Mali. For henne har reisen vært lang, og hun beskriver følelsene rundt vedtaket som rørende. "Det var lidenskap – vi så et jentelag satt der og stemte for sin egen fremtid. Da det gikk opp for oss hva det betydde, ble det følelsesladd." forteller hun.

En følelsesladet kveld
Oda Lillegård kom til TIL i fjor etter å ha spilt for klubber som Grand Bodø og Hønefoss. Da hun og resten av spillerne fikk vite at de offisielt skulle bli en del av TIL, var det et følelsesmessig øyeblikk. "Det var mange som gråt," sier Oda. "Det gikk ikke opp for oss med en gang hvor mye det betydde, men etter hvert forstod vi at dette var viktig for alle jentene i byen." Hun beskriver overgangen som et magisk øyeblikk. "Når min tid er over, vil jeg ha vært med på noe som betyr mye for mange andre jenter," sier Oda med stolthet.

Forskjellene blir stadig mindre
Kvinnefotballen har hatt en rask utvikling de siste årene, både på og utenfor banen. Hovedtrener Edvard Vassmyr påpeker at forskjellene mellom herre- og kvinnefotball stadig blir mindre. "Selv om de fysiske ulikhetene vedvarer, har den tekniske og taktiske utviklingen vært enorm," sier han. "Kvinnefotballen har vokst i en utrolig fart, både teknisk, taktisk og med økt publisitet."

Hva gjør kvinnefotball interessant?
"Fotball er fotball, uansett om det er kvinner eller herrer" sier Vassmyr, og legger til at lidenskapen for sporten er universell.

Den historiske kampen – et minne for livet
Den første hjemmekampen mot Bodø/Glimt kvinner satte dype spor hos spillerne. "Jeg får fortsatt frysninger når jeg tenker på det," sier Mali. Hun beskriver følelsene rundt å score på straffe og feire med Forza. "Jeg ser det fortsatt for meg – øyeblikket vil bli hos meg resten av livet," forteller hun.

Oda legger til: "Det var utrolig å spille foran så mange folk. Vi fikk den støtten som herrespillerne alltid har hatt, med 'den tolvte mann.' Å høre publikum heie oss frem gjennom hele kampen var fantastisk."

Drømmen om å være flaggskipet i Nord-Norge
"I min drømmeverden er vi i toppserien og flaggskipet i Nord-Norge. Vi skal være førstevalget for alle nordnorske spillere som ønsker å satse på fotball." Sier Vassmyr, med en tydelig ambisjon som strekker seg utover høstens mål om å beholde plassen i 1 divisjon.

Ambisjonene er store. TIL2020 har likevel fem avgjørende kamper foran seg denne sesongen, og laget jobber hardt for å sikre sin plass i toppserien. Trøan uttrykker at laget er fullt av motivasjon og at fremtiden ser lys ut for kvinnefotballen i Tromsø.

Trøan avslutter: "Nå handler det aller først om sluttspillet – det er fem kamper der vi skal gi alt. Jeg tror fremtiden er stor i Tromsø, og vi skal gjøre alt vi kan for å sikre plassen vår. Jeg gleder meg til neste år."

Inntil videre finner du info om TIL2020 sine kamper og billettsalg her: https://til2020.no/

Annonse fra Eliteserien: